13.9.09

Records d'infantesa

Avui és un d'aquells matins de diumenge que m'he llevat amb ganes de cuinar! L'altre dia comentàvem a casa els meus pares les sensacions que poden arribar a recordar certs aliments o olors. El que he fet avui és un homenatge al meu pare. Un dels seus sabors d'infantesa és el de la llet condensada amb una presa de xocolata. Tenia des de fa dies al rebost una rajola de xocolata Amatller guardada per a ell. Avui, aprofitant que hi ha dinar familiar, he fet uns pots de llet condensada per a regalar i per a transportar a la família uns anys enrere.

La recepta de la llet condensada l'he preparat varies vegades per a farcir pastissos o per quan ens visita algun convidat llaminer. La recepta que faig servir la trec del blog Food & Cook , un blog altament recomanable.

6.9.09

Una mica de Japó

Aprofitant que teníem convidades a sopar he recuperat un llibre que feia temps que no obria ...


i que ens ha permès portar una mica de Japó a casa!

El menjar japonès en general i particularment el sushi sembla una gastronomia que només la pots menjar en restaurants. Realment, és tot un art saber tallar el peix i dominar l'estètica de la presentació dels plats, però si hi posem una mica de ganes i de temps podem tenir un àpat autènticament japonès amb ingredients de casa nostra i amb un nivell molt més digne que molts establiments "camuflats" dintre de la moda del sushi.

Les receptes que vaig fer són una adaptació del llibre Sushi de l'editorial Blume i del curs que vaig fer al mes de Juliol al Taller de Cuina del Sakura Ya amb la Michiko Kobayashi. Aquí us deixo unes fotografies del resultat!

Pollastre amb gingebre i soja en primer pla i makis al fons.


Sushi de salmó i cogombret en vinagre. Al fons sushi Miss Saigon (amb llagostí) i d'espàrrecs verds amb pernil i endívia.