23.6.07

Revetlla de Sant Joan (o la impaciència de fer una coca)

Aquesta nit és la Revetlla. Segur que hi ha qui l'espera pels petards, per l'inici de l'estiu, per les fogueres o per la festa a la platja, però per a mi, és el gran dia de LES COQUES!!! Si pogués transmetre la satisfacció que em fa viure el fet de buscar els ingredients, fer la massa, llevar-la, coure-la...Bé, segur que amb aquestes imatges us animareu a provar-ho vosaltres mateixos!

La coca de pinyons i fruita confitada...un clàssic! Important tenir en compte varis punts en l'elaboració: escórrer molt bé la fruita abans de posar-la a la massa i donar un tracte especial als pinyons per varis motius: no trencar l'estètica de la coca, no donar un gust amargant i optimitzar-los com a ingredient, ja que tenen un preu considerable. Per treure'n el màxim profit us recomano dues cosetes: 1 - Pinyons de bona qualitat / 2- Poseu-los en remull amb aigua tèbia mentre prepareu la massa. A l'hidratar-los evitareu que perdin un excés d'aigua durant la cocció i quedin negres.

Coca de Llardons. La versió més "pesada" de les coques. És una coca contundent (porta llard, llardons, pinyons...) però és un cop a l'any! En aquest cas us recomano utilitzar llard de porc ibèric (costa una mica de trobar, però cal intentar fer l'esforç pq es nota la diferència.)


Aquí teniu l'última: coca de crema i pinyons. El dia que les olors puguin viatjar pel cibermón ja veureu quin aroma!

Ara, el desenllaç de tot això és poder menjar-ho amb aquelles persones que estimes, amb una bona copa de cava i aprofitant la nit més curta de l'any per desplegar tots els sentits. Al final, la impaciència per trobar tots els ingredients, pq la massa llevi i pq la coca surti del forn té un final genial: fer gaudir a les persones que t'envolten!
Totes aquestes coques les he elaborat durant el dia d'avui i entenc que si algú tenia intenció de fer-les ja tenia la recepta. Si algú la vol per l'any que ve, no dubteu en deixar un comentari i les publico.


21.6.07

Principis

Aquí comença una nova aventura. El meu primer blog. Inicio una etapa de canvis i vull dedicar un espai físic allò que més m'agrada relacionat amb el món de la gastronomia. Espero que sigui un foradet del món on molta gent tregui el cap. Per tal de començar a coneixe'ns us mostro uns quants links d'interès:

- http://www.carlotas.com/
- http://www.hedone.es/
- http://www.wawali.es/

Això és per anar obrint boca...